Tartsd velünk az irányt!

Foglalkozásbemutató filmek

A legtöbb szülőnek rengeteg fejtörést okoz gyermeke pályaválasztása. A megfelelő foglalkozás,szakma és képző intézmény kiválasztásánál számtalan szempontot figyelembe véve kell meghoznunk gyermekünkkel közösen a döntést. A végleges döntés megkönnyítése érdekében az portálon több mint 400 db foglalkozást bemutató kisfilm található. Ezekből a 7-8 perces filmekből gyorsan és egyszerűen tájékozódhatnak a különböző foglalkozásokról. Az is kiderül, melyek azok a képességek és tulajdonságok, amelyek az egyes foglalkozások elsajátításához és a munkaköri feladatok elvégzéséhez szükségesek. Továbbá azt is megtudhatják, milyen iskolai végzettséggel tölthető be az adott foglalkozás illetve milyen javadalmazásban részesülnek a választott területen dolgozók.

i
i
FEOR Foglalkozás Foglalkozás terület
7513 00 Ács, állványozó Építészet
2159 03 Adatvédelmi és -biztonsági felelős Informatika
2512 00 Adótanácsadó, adószakértő Gazdaság, kereskedelem és marketing
2131 01 Agrármérnök Mezőgazdaság
5292 03 Állatkerti állatgondozó Mezőgazdaság
2241 00 Állatorvos Egészségügy
2131 04 Állattenyésztő mérnök Mezőgazdaság
3321 00 Általános egészségügyi asszisztens Egészségügy
4112 00 Általános irodai adminisztrátor Ügyvitel és adminisztráció
2431 00 Általános iskolai tanár, tanító Oktatás és nevelés
1 - 10 / 423 | Találatok oldalanként:

Oszlopmagyarázat

  • FEOR: A FEOR a Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszerének rövidítése. A FEOR 10 foglalkozás főcsoportot, azon belül további csoportokat és alcsoportokat határoz meg. A foglalkozások az alcsoportokon belül jelennek meg. A FEOR minden foglalkozáshoz négyjegyű kódot rendel. Ez a rendszer szolgál a foglalkozások hivatalos besorolására (pl. munkaszerződésekben, statisztikákhoz). A munkaköröket (amelyek adott foglalkozáson belül értelmezhetőek) a FEOR a foglalkozás négy jegye után, további két számjeggyel jelöli, így hatjegyű kódot képezve.

  • Foglalkozási terület: A foglalkozási területek segítségével, könnyebben rendszerezhetjük a foglalkozásokat. A 24 db foglalkozási terület valamelyikébe minden szakmát be lehet sorolni. A foglalkozási területeket úgy próbálták kialakítani, hogy egy bizonyos területhez hasonló irányultságú, hasonló érdeklődést igénylő szakmák tartozzanak. Pl. a faipari foglalkozási területhez tartozik a faesztergályos, bútorasztalos, a műbútorasztalos és a kárpitos is.
Vissza a kezdőlapra