Tartsd velünk az irányt!

Újgenerációs foglalkozás leírások

Az oldalon több mint 500 újgenerációs foglalkozás leírás található, melyek célja, hogy részletes és hiteles képet adjon a különböző munkakörökről. 

A leírásokból az is kiderül, hogy a különböző foglalkozások gyakorlásához, milyen iskolai végzettség és kompetencia szükséges.

Foglalkozás neve FEOR Foglalkozási terület
Ács, állványozó 7513 00 Építészet
Adatbázis kezelő 2151 05 Informatika
Adatvédelmi és -biztonsági felelős 2159 03 Informatika
Adótanácsadó, adószakértő 2512 00 Gazdaság, kereskedelem és marketing
Agrármérnök 2131 01 Mezőgazdaság
Állatkerti állatgondozó 5292 03 Mezőgazdaság
Állatorvos 2241 00 Egészségügy
Állatorvosi asszisztens 3341 00 Mezőgazdaság
Általános egészségügyi asszisztens 3321 00 Egészségügy
Általános irodai adminisztrátor 4112 00 Ügyvitel és adminisztráció
1 - 10 / 550 | Találatok oldalanként:

Oszlopmagyarázat

  • FEOR: A FEOR a Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszerének rövidítése. A FEOR 10 foglalkozás főcsoportot, azon belül további csoportokat és alcsoportokat határoz meg. A foglalkozások az alcsoportokon belül jelennek meg. A FEOR minden foglalkozáshoz négyjegyű kódot rendel. Ez a rendszer szolgál a foglalkozások hivatalos besorolására (pl. munkaszerződésekben, statisztikákhoz). A munkaköröket (amelyek adott foglalkozáson belül értelmezhetőek) a FEOR a foglalkozás négy jegye után, további két számjeggyel jelöli, így hatjegyű kódot képezve.

  • Foglalkozási terület: A foglalkozási területek segítségével, könnyebben rendszerezhetjük a foglalkozásokat. A 24 db foglalkozási terület valamelyikébe minden szakmát be lehet sorolni. A foglalkozási területeket úgy próbálták kialakítani, hogy egy bizonyos területhez hasonló irányultságú, hasonló érdeklődést igénylő szakmák tartozzanak. Pl. a faipari foglalkozási területhez tartozik a faesztergályos, bútorasztalos, a műbútorasztalos és a kárpitos is.
Vissza a kezdőlapra