Tartsd velünk az irányt!

Diétás szakács

Foglalkozás rövid bemutatása

A diétás szakács munkája mindig a diétás ételek elkészítése, tálalása, melynek előre meghatározott menete van, főként a diétás hozzávalók felügyeletét tekintve. Munkájával segít a beteg (pl. epebeteg, cukorbeteg, vashiányos stb.) embereknek, hogy a fogyasztott ételeiknek köszönhetően állapotuk javuljon. Dolgozhat többek között kórházban, öregek otthonában, wellness szállodákban.

Ez a foglalkozás neked való lehet, ha…

… érdekel az ételkészítés világa, azon belül is az eltérő alapanyagok hatása az emberi szervezetre – munkáddal ugyanis beteg embereknek fogsz segíteni állapotuk javulásában vagy fenntartásában. Jó, ha szívesen töltöd az idődet a konyhában, sütsz, főzöl. Fontos, hogy felelősségteljesen be tudd tartani az adott diéta szabályait (pl. hús vagy fűszerek mellőzése), és annak keretein belül találj ki kreatívan eltérő recepteket, amelyek ízletes ételek készítését teszik lehetővé. Nem árt, ha otthonosan mozogsz eltérő technológiák között, hiszen sokfajta berendezés és eszköz (keverőgépek, szeletelők, tésztavágó stb.) használata vár majd rád egy konyhában

Ha ezt a foglalkozást választod, akkor…

… az általános iskola befejezését követően a Szakács szakképesítést kell megszerezned egy vendéglátó-ipari szakiskolában.