Tartsd velünk az irányt!

Pultos

Foglalkozás rövid bemutatása

A pultos vendéglátó-ipari egységekben – éttermekben, bárokban – dolgozik.Fő feladata a vendégek megrendelése alapján elkészíteni, kimérni, és átadni a kért italokat. Munkája közben használja a megfelelő vendéglátó-ipari gépeket, eszközöket. Az italok elkészítéséhez szükséges a különböző technikák, szakmai fortélyok ismerete. Emellett gyakran ő felel az alapanyagok beszerzéséért, és a pénztárgépet is kezeli. Folyamatosan kapcsolatot tart a vendégekkel és a kollegákkal, ezért munkája során nélkülözhetetlen a kiváló kommunikációs képesség.

Ez a foglalkozás neked való lehet, ha…

…szeretsz emberek között mozogni, és kiszolgálni másokat. Ahhoz, hogy munkádat jól végezd, szükséged lesz a kollegákkal történő együttműködésre, a vendégek kéréseinek megértésére, hogy megfelelő minőségben tudd kiszolgálni őket.Mivel a vendégek néha ingerültek, esetenként ittasak, fontos, hogy jól tudd majd kezelni az ebből adódó konfliktusokat, és meg tudd nyugtatni az embereket. Az italok elkészítéséhez különböző gépeket, eszközöket kell használnod, amelyhez előnyös a jó fizikai erőnlét, valamint a kitartás – mert alkalmanként ez a munka nagyon fárasztó lehet.

Ha ezt a foglalkozást választod, akkor…

…sikeresen el kell végezned az általános iskola 8 osztályát. Ezt követően jelentkezhetsz a Vendéglátó eladó szakképzésre egy szakiskolába.  

Rokonfoglalkozások