Tartsd velünk az irányt!

Étterem üzletvezető

Foglalkozás rövid bemutatása

Az étterem üzletvezető feladata, hogy megtervezze, vezesse, ellenőrizze és koordinálja pl. az étterem, kávéház működését. Ő felel azért, hogy az étterem megnyisson, majd ezután minden nap kiváló ételek készüljenek, kellemes legyen a hangulat és udvarias, kedves a kiszolgálás. Mindezek eredményeként pedig a vendégek elégedetten távozzanak, és később visszatérjenek az étterembe. Emellett az is az ő felelőssége, hogy az étterem hasznot termeljen a tulajdonosoknak, azaz több legyen a bevétel, mint a kiadás.

Ez a foglalkozás neked való lehet, ha…

…jó vendéglátónak tartod magadat, valamint szeretsz szervezni, embereket irányítani, ételekkel, italokkal foglalkozni. Jól fogod magad érezni a munka során, ha szívesen szervezel eseményeket, irányítasz embereket, és nem állnak tőled távol az üzleti, gazdasági számítások sem, hiszen az éttermet nyereségesen kell majd működtetned.

Ha ezt a foglalkozást választod, akkor…

…először le kell érettségizned egy gimnáziumban, vagy ha vendéglátó-ipari szakközépiskolát választasz, akkor cukrász, szakács vagy pincér szakképesítéssel, illetve 5 éves munkatapasztalattal jelentkezhetsz a Vendéglátásszervező-vendéglős szakképzésre.