Tartsd velünk az irányt!

Számviteli ügyintéző

Foglalkozás rövid bemutatása

A számviteli ügyintéző egy könyvelő cég vagy egy gazdasági vállalat alkalmazottjaként dolgozik. Munkájának célja, hogy a vállalat számára ellássa és intézze a könyvelési, beszámolási, ellenőrzési és egyéb számviteli feladataival kapcsolatos teendőit. Ennek során nyilvántartja a vállalat vagyonát, a bevételeit és a kiadásait ellenőrzi. Mindennapjaira jellemző, hogy részt vesz a költségszámításokban, leltározásban.

Ez a foglalkozás neked való lehet, ha…

…érdekelnek a számok, a matematika, a tényeken alapuló feladatmegoldások, - amelyek pl. egy vállalat vagy szervezet működését is érinthetik. Éppen ezért jó, ha szereted a matematikai, gazdasági ismeretekkel kapcsolatos témákat. Munkád során sokat kell számolnod, valamint a számítógéped használnod, így elengedhetetlen, hogy ezeken a területeken otthonosan mozogj. Ha szereted a logikus feladatokat, valamint kitartó vagy – azaz akkor is nagy odafigyeléssel tudsz dolgozni, ha gyakran ugyanazt a típusú feladatot is végzed – mindennapi sikereket fogsz elérni e munkaterületen.

Ha ezt a foglalkozást választod, akkor…

…először is le kell érettségizned egy gimnáziumban vagy – közgazdasági – szakközépiskolában, majd tanfolyami keretek között a Számviteli ügyintéző szakképesítést kell megszerezned.