Tartsd velünk az irányt!

Bankfiókvezető

Foglalkozás rövid bemutatása

A bank egy olyan hitelintézet, amely törvényben meghatározott pénzügyi szolgáltatásokat nyújt. A Magyarországon működő körülbelül negyven bank nagy része országos fiókhálózattal rendelkezik. A bankfiókvezető olyan pénzügyi szakember, aki megtervezi, megszervezi és ellenőrzi a bankfiók tevékenységét, az egyes bankfiókok működéséért felelős. Feladata elsősorban a bankfiók zökkenőmentes működésének biztosítása, a bank képviselete, tárgyalások lefolytatása, a munkatársak irányítása és felügyelete.

Ez a foglalkozás neked való lehet, ha…

… érdekel a pénz világa, azon belül egy bank működése, valamint egy-egy helyzetben szívesen vállalod az irányító szerepet, hiszen te fogod vezetni a bankfiók munkatársait. Jó, ha szeretsz önállóan dolgozni, és tudsz időben jó döntéseket egyedül meghozni, valamint jó a szervezőképességed és könnyen megtalálod a közös hangot másokkal – ez utóbbira szükséged lesz mind a munkatársak, mind az ügyfelek, tárgyaló partnerek miatt. Jól fogod magad érezni a munka során, ha szereted pontosan tudni, hogy mi a dolgod – hiszen egy bankfiók üzletmenetét számos törvény és előírás szabályozza.

Ha ezt a foglalkozást választod, akkor…                 

... először be kell fejezned az általános iskolát, majd egy gimnáziumban vagy – közgazdasági – szakközépiskolában sikeres érettségi vizsgát kell tenned. Ezt követően jelentkezhetsz a Közgazdász alapképzésre egy felsőoktatási intézménybe, melyet Pénzügy és Számvitel szakirányon kell elvégezned.

Rokonfoglalkozások