Tartsd velünk az irányt!

Fogorvos

Foglalkozás rövid bemutatása

A fogorvosok feladata fogaink állapotának ellenőrzése, és a hozzájuk rendellenességekkel - beteg fogakkal, íny-, szájproblémával - forduló betegek kezelése, gyógyítása. Vannak olyan fogorvosok, akik új módszerek, technikák, anyagok kifejlesztésén dolgoznak, azaz kutatással foglalkoznak. A fogorvosok egyetemi tanárként részt vehetnek a fogorvosképzésben is. A betegek gyógyításával foglalkozó (praktizáló) fogorvosok dolgozhatnak magán, vagy állami egészségügyi intézmények alkalmazottjaként, vagy működtethetik saját praxisukat, illetve ezek kombinációja is lehetséges.

Ez a foglalkozás neked való lehet, ha…

…érdekel az egészség témaköre, azon belül pedig a száj és fogak épsége. Ha jó a kézügyességed, képes vagy precízen és önállóan dolgozni, élvezni fogod ezt a munkát, hiszen egyedül kell majd felmérned a betegek állapotát, majd az ennek megfelelő kezelést kiválasztani és végrehajtani. Jól fogod magad érezni a munka során, ha szereted a felmerülő problémákat részletesen elemezni, és megtalálni a legjobb megoldást. Segít, ha fontosnak tartod, hogy másoknak segíthess, például majd egy fogfájástól megszabadulni.

Ha ezt a foglalkozást választod, akkor…

…az általános iskola befejezését követően egy gimnáziumban vagy szakközépiskolában le kell érettségizned, majd meg kell szerezned a Fogorvos végzettséget, ami a Fogorvosi osztatlan képzés (MSc) elvégzésével lehetséges egy orvosi felsőoktatási intézményben.