Tartsd velünk az irányt!

Foglalkozás-kereső

Nem ismeri eléggé a különböző foglalkozásokat? Pályát szeretne váltani? Ezen az oldalon különböző foglalkozások között keresgélhet számos szempont alapján.  Megtudhatja például, hogy az érdeklődése, képességei vagy az Önre jellemző munkamód alapján mely foglalkozások lehetnek ideálisak az Ön számára. Ezeket a tulajdonságait a kérdőívek kitöltésével ismerheti meg. 

i
i
Újgenerációs leírás i
Film i
SNI adaptált i
i
i
i
i
FEOR Foglalkozás neve Foglalkozási terület
Rövid adatlap Részletes adatlap Újgenerációs leírás Letölthető mappa
1110 00 Törvényhozó, miniszter, államtitkár Jog és társadalomtudomány
1110 01 Alkotmánybíró Jog és társadalomtudomány
1110 02 Alkotmánybíróság elnöke Jog és társadalomtudomány
1110 03 Állami Számvevőszék alelnöke Jog és társadalomtudomány
1110 04 Állami Számvevőszék elnöke Jog és társadalomtudomány
1110 05 Államtitkár Jog és társadalomtudomány
1110 06 Kormánybiztos Jog és társadalomtudomány
1110 07 Köztársasági elnök Jog és társadalomtudomány
1110 08 Legfelsőbb Bíróság elnöke Jog és társadalomtudomány
1110 09 Legfőbb ügyész Jog és társadalomtudomány
1 - 10 / 7370 | Találatok oldalanként:

Oszlopmagyarázat

  • FEOR: A FEOR a Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszerének rövidítése. A FEOR 10 foglalkozás főcsoportot, azon belül további csoportokat és alcsoportokat határoz meg. A foglalkozások az alcsoportokon belül jelennek meg. A FEOR minden foglalkozáshoz négyjegyű kódot rendel. Ez a rendszer szolgál a foglalkozások hivatalos besorolására (pl. munkaszerződésekben, statisztikákhoz). A munkaköröket (amelyek adott foglalkozáson belül értelmezhetőek) a FEOR a foglalkozás négy jegye után, további két számjeggyel jelöli, így hatjegyű kódot képezve.

  • Foglalkozási terület: A foglalkozási területek segítségével, könnyebben rendszerezhetjük a foglalkozásokat. A 24 db foglalkozási terület valamelyikébe minden szakmát be lehet sorolni. A foglalkozási területeket úgy próbálták kialakítani, hogy egy bizonyos területhez hasonló irányultságú, hasonló érdeklődést igénylő szakmák tartozzanak. Pl. a faipari foglalkozási területhez tartozik a faesztergályos, bútorasztalos, a műbútorasztalos és a kárpitos is.
Vissza a kezdőlapra