Tartsd velünk az irányt!

Válassz témát a kérdéshez!

Az online tanácsadás rendszerében a pályaorientációt érintő, előre meghatározott témakörökben tehetsz fel kérdéseket. Üzeneted megírása előtt válaszd ki az alábbi témakörökből, ami téged leginkább érdekel, amelyikbe kérdésed illeszkedik.

Általános iskolások pályaorientációja
Ebben a témakörben akkor tedd fel a kérdésedet, ha általános iskolás vagy, és például olyan kérdésekre keresed a választ, hogy milyen szakmát tanulj, vagy milyen középiskolát válassz.

Középiskolások pályaorientációja
Ebben a témakörben akkor indítsd el a kérdésedet, ha középiskolás vagy, szeretnél továbbtanulni és pályaválasztás előtt állsz, vagy szeretnél kilépni a munka világába, és ezzel kapcsolatban vannak kérdéseid.

Szakképzéssel kapcsolatos kérdések
Ebben a témakörben akkor indítsd el a kérdésedet, ha szeretnél szakmát tanulni, de nem tudod, hogy merre indulj el, melyik a megfelelő szakma a számodra, milyen képző intézményt válassz.
Akár középiskolás vagy, akár már középiskola után felnőttként döntöttél a szakma tanulás mellett, ha kérdésed középpontjában a szakma áll, akkor innen indítsd el az üzenetedet!

Felsőfokú továbbtanulással kapcsolatos kérdések
Ebben a témakörben akkor tedd fel a kérdésedet, ha az érettségi vizsgát követően felsőoktatási intézményben szeretnél továbbtanulni, azonban úgy érzed, segítségre szorulsz a megfelelő szak és/vagy felsőoktatási intézmény kiválasztásában.

Felnőttkori tanulással kapcsolatos kérdések
Ebben a témakörben akkor indítsd el a kérdésedet, ha felnőttkori tanulással, szakképzéssel kapcsolatban vannak problémáid, akár azért, mert elavult a korábbi szakképzettséged, akár az intézményrendszerrel, a lehetséges képzési helyekkel kapcsolatban szeretnél tájékozódni.

Munkavállalással- álláskereséssel kapcsolatos kérdések
Ebben a témakörben akkor akkor tedd fel a kérdésedet, ha az elhelyezkedéssel, munkavállalással kapcsolatban szeretnél útmutatást.