Tartsd velünk az irányt!

Gyógynövénytermesztő

Milyen érdeklődési irányokkal kell rendelkezned?

Milyen egészségügyi követelményeket támaszt ez a foglalkozás?

Hogyan dolgozik?

Hol végzi a munkáját?

Milyen munkaidőben dolgozik?

Milyen nehézségek adódhatnak a munkavégzés során?

Milyen képzésben kell részt venned, ha ezt a pályát választod?

Képzési Útvonal

Mennyi keres átlagosan egy Gyógynövénytermesztő?

Minimum 0 Ft - Maximum 0 Ft

Mennyire könnyű elhelyezkedni?

Milyen lehetőségeid lesznek ezzel a foglalkozással? Milyen karrierút áll előtted?

Rokon foglalkozások

Ehhez a foglalkozáshoz hasonló, azonos érdeklődési területhez tartozó, egyéb foglalkozások:

Érdekességek

Mi fán teremnek?

Geránium (vagy gólyaorr):
Vérzés- és fájdalomcsillapító, fertőtlenítő hatású. Szájnyálkahártya- és torokgyulladás kezelésére használják toroköblítőként. Sebekre, égésekre, továbbá pattanásokra, ekcémára, bőrélősködők ellen is alkalmazható. Hangulatjavító, és fejleszti a szóbeli kifejezőkészséget.

Izsóp:
Jó hatását a légúti megbetegedéseknél fejti ki, segít a szénanáthánál is. Javítja az emésztést, gyomorerősítő és féregűző. Felmelegíti a belső vagy külső hidegtől didergő lelket, melegséget és szeretetet áraszt. Szellemi munkát végzőknek segít a logikus gondolkodásban, a koncentrációban.

Kajeput:
Általános erősítő szer. Orrmelléküreg-gyulladásnál, torok- és hangszálgyulladás esetén inhalációval segít, meghűlés kezelésére fürdőként ajánlott. Csillapítja a menstruációs görcsöket; epilepsziás és hisztériás tünetek enyhítésére is alkalmas. Pszichés hatása a tanácstalanság, döntésképtelenség, zavarodottság legyőzésében mutatkozik meg.

Niaouli:
Alkalmas a légutakban felgyülemlett nyálka oldására, köptetésére. Fertőtlenítő és fájdalomcsillapító hatású. A hólyag és húgyutak gyulladása esetén ugyancsak ajánlott. Élénkíti, serkenti a sejtnövekedést. Bőrproblémák széles körére megoldást jelent, de alkalmas sebgyógyításra és égéi sebek kezelésére is.

Vetiver:
Erősíti az immun- és az idegrendszert, izomfájdalmak kezelésére alkalmas. Masszázsolajok hatóanyagként növeli a nemi vágyat. Különböző illatszerek alapanyagaként is használják. Az álmodozásra hajlamos embereknek segít visszatérni a való világba.

Tájékozódási lehetőségek