Tartsd velünk az irányt!

Segédszínész, statiszta

Milyen érdeklődési irányokkal kell rendelkezned?

Milyen egészségügyi követelményeket támaszt ez a foglalkozás?

Hogyan dolgozik?

Hol végzi a munkáját?

Milyen munkaidőben dolgozik?

Milyen nehézségek adódhatnak a munkavégzés során?

Milyen képzésben kell részt venned, ha ezt a pályát választod?

Képzési Útvonal

Mennyi keres átlagosan egy Segédszínész, statiszta?

Minimum 0 Ft - Maximum 0 Ft

Mennyire könnyű elhelyezkedni?

Milyen lehetőségeid lesznek ezzel a foglalkozással? Milyen karrierút áll előtted?

Rokon foglalkozások

Ehhez a foglalkozáshoz hasonló, azonos érdeklődési területhez tartozó, egyéb foglalkozások:

Érdekességek

Színészkedek – Találj ki

1962. július 3-án születtem, az amerikai Syracuse városában.
Gyermekkoromban szegény családban éltem, sokszor az újságkihordásért kapott pénzből éltünk.

14 évesen papnak készültem.
Első fontos szerepemet a Kockázatos üzlet című filmben játszottam 1983-ban.
Első feleségem Mimi Rogers volt.
Három Oscar-díjam van (2009-ig).
Ethan Hunt szerepét háromszor is eljátszottam, 2008-ban pedig megpróbáltam megölni Hitlert.

Házasságom Nicole Kidman-nel 11 évig tartott.
Volt már különvéleményem, találkoztam az utolsó szamurájjal, és vámpírral is készítettem már interjút.

A világok harca című filmmel 100 millió dollárt kerestem.
Megfejtés: Tom Cruise.

Idéző

Egy igazán jó rendező szárnyakat ad a színésznek. – Kevin Bacon
Hamlet azért is egyedülálló Shakespeare karakter, mert azon kevesek egyike, aki szembe mer nézni a saját magában rejlő sötétséggel. – Kenneth Branagh

Csakis a móka kedvéért csinálom az egészet. Azonnal abbahagyom a színészkedést, ha már nem élvezem. – Heath Ledger

Édesanyám alig több, mint 150 centi, de bevallom, hogy ő az egyetlen ember, akitől félek. – Kiefer Sutherland

A pénz nem boldogít. Legalább 50 millióm van, de akkor sem voltam boldogtalanabb, amikor csak 48 millióm volt. – Arnold Schwarzenegger

A saját szememben mindig is a legnagyobb sztárok egyike voltam. Csak ti nézők ezt még nem vettétek észre. – Will Smith

Dolgoztam gyárban, dolgoztam postán. Nem is volt ez régen, ezért tudok továbbra is úgy átlagos emberként tekinteni magamra. – Denzel Washington

A színészet a hazugság művészete. Azért fizetnek minket, hogy mesteri szinten hazudjunk. – Mel Gibson

Az életben csak két embernek hazudhatsz. Az igazoltató rendőrnek és a barátnődnek. – Jack Nicholson

Korábban I.

A vásznon szemkápráztató kalandokba keveredő és filmenként több millió dollárt kereső színészek nem ritkán igen prózai foglalkozást űztek mielőtt Holywood sztárjai lettek. Az alábbiakban néhányuk előéletét fedjük fel.

Danny de Vito – az apró termetű színész 18 éves korától fogva dolgozott testvére fodrász-szalonjában. Monsieur Danny – ahogy akkor nevezték – természetesen ezt a szakmát sem vetette meg, amit elsősorban a női vendégek nagy száma magyarázhat.

Johnny Depp – igen rögös úton kell annak végigmenni, aki egyrészt ollókezű, másrészt pedig Karib-tengeri kalóz is akar lenni. Ez az út nem ritkán olyan egzotikus foglalkozásokon át vezet, mint a telefonos golyóstoll-értékesítés.

George Clooney – Ross doktor mindig is emberekkel dolgozott, már amennyiben a biztosítási ügynök emberekkel való munkának minősül. Az őszes szívtipró maga is elismeri, hogy e korábbi munkakörében a mostaninál jóval kisebb sikereket ért el, de ezt elsősorban azzal magyarázza, hogy nem volt szíve megfelelő módon becsapni a potenciális ügyfeleket.

Forrás: www.index.hu

Korábban II.

A vásznon szemkápráztató kalandokba keveredő és filmenként több millió dollárt kereső színészek nem ritkán igen prózai foglalkozást űztek mielőtt Holywood sztárjai lettek. Az alábbiakban néhányuk előéletét fedjük fel.

Jennifer Aniston – Brad Pitt korábbi felesége igen gyakran pincérként tűnik fel a vásznon, illetve a tévé képernyőjén (gondoljunk csak a Jóbarátok című sorozatra vagy a Derült égből Polly című mozira). Ezen alakításokhoz a színésznő saját tapasztalatait is fel tudja használni, hisz karrierje előtt felszolgálóként dolgozott.

John Malkovich – A kétszer Oscar díjra jelölt amerikai színész – sok társához hasonlóan – dolgozott mosogatóként, de rövid ideig egy ennél határozottan szórakoztatóbb foglalkozást is űzött. Iskolabusz sofőr volt.

Harrison Ford – Han Solo, Indiana Jones és számtalan másik hős megformálója sokáig ácsként dolgozott. Már ebben a foglalkozásában is a tökéletességre törekedett, amit az is bizonyít, hogy az egyszerű faipari termékek készítésén felül színpadi elemeket készített például a The Doors zenekarnak.

Alternatív befejezések

Terminator 2 (1991, rendező: James Cameron): A film végén mind a robotok létrehozásához elengedhetetlen csip, mind pedig a jövőbél érkező terminátorok megsemmisülnek. Ennek megfelelően született egy olyan alternatív befejezés, ami Sarah Connor-t nagymamaként, John Connor-t pedig szenátorként mutatja egy olyan jövőben, amiben a SkyNet-nek nem volt esélye az emberiségre támadni. Ez a befejezés természetesen nehézkessé tette volna az azóta már bemutatott harmadik és negyedik rész elkészítését.

Pillangó effektus (2004, rendező: Eric Bress): Az időutazással, és annak jelenre történő beláthatatlan következményeivel foglalkozó alkotás alternatív befejezése a moziváltozatnál sokkal durvább megoldást választ. A főszereplő, látva, hogy puszta létezésével mennyi ember életét tette tönkre, visszamegy egy olyan pillanatba, amikor még csak embrió édesanyja hasában. Az így átmenetileg felnőtt tudattal rendelkező magzat – a későbbi problémákat elkerülendő – megfojtja magát a köldökzsinórral.

Tájékozódási lehetőségek