Tartsd velünk az irányt!

Kerékpárszerelő

Foglalkozás rövid bemutatása

A kerékpárszerelő kerékpárok javításával, karbantartásával, ellenőrzésével és átépítésével foglalkozik. Elsősorban kézi szerszámok segítségével, az ügyfél igényeinek megfelelően beállítja a kerékpár egyes alkatrészeit, és minden egyéb működéssel kapcsolatos problémát megold. Adott esetben a megrendelő által választott alkatrészekből új kerékpárt épít, vagy egyes alkatrészeket kicserél.

Ez a foglalkozás neked való lehet, ha…

…szeretsz kerékpározni, és érdekel a biciklik felépítése és működése. Előnyös, ha örömmel szerelsz szét és raksz össze, javítasz meg dolgokat. Ha könnyen átlátod a különböző gépek, szerkezetek működési elveit. Ha, szívesen végzel olyan munkát, melynek eredményét szinte azonnal látod (például beállítod a kerékpár fékjeit, hogy azok hatékonyabban működjenek), szeretsz a tökéletes megoldásokra törekedni, akkor jól fogod érezni magad ebben a szakmában.

Ha ezt a foglalkozást választod, akkor…

…először el kell végezned az általános iskola nyolc osztályát, majd a Kerékpárszerelő szakképesítést kell megszerezned, tanfolyami keretek között. Mivel az iskolarendszeren kívüli képzést a 16. életéved betöltését követően kezdheted el, az általános iskola elvégzése után érdemes egy műszaki középiskolában folytatnod tanulmányaidat.