Tartsd velünk az irányt!

PLC programozó

Foglalkozás rövid bemutatása

A PLC-programozó feladata, hogy olyan számítógépes programokat készítsen, amelyek alkalmasak gépek, berendezések irányítására. Munkáját jellemzően termeléssel, gyártással foglalkozó vállalatok üzemcsarnokaiban és a kapcsolódó irodában látja el. Amennyiben a gép működése során hiba lép fel a programban, vagy elromlik maga a gép, úgy, az ő felelőssége, hogy a felfedezett hibákat kijavítsa, a gépek karbantartásáról gondoskodjon.

Ez a foglalkozás neked való lehet, ha…

…érdekel az informatika, illetve szívesen foglalkozol a különböző elektromos gépekkel, berendezésekkel. Ha már most örömmel töltesz időt a számítógép mellett és nem csak a játék köt le, de szívesen próbálsz ki új típusú alkalmazásokat, szoftvereket, várhatóan élvezni fogod a PLC-programozói munkakört. Jó, ha mindezek mellett megfelelő kézügyességgel rendelkezel és kitartó vagy, akár az otthon felmerülő műszaki problémák megoldásával is szívesen töltesz időt – például ha elállítódik a tévé. Az ehhez hasonló probléma feltárási és megoldási feladatok gyakoriak e munkakörben

Ha ezt a foglalkozást választod, akkor…

…először le kell érettségizned egy gimnáziumban vagy szakközépiskolában, majd a PLC-programozó szakképesítést kell megszerezned.

Rokonfoglalkozások