Tartsd velünk az irányt!

Szobafestő

Foglalkozás rövid bemutatása

Amikor elkészül egy új épület, ház, felépül egy bevásárlóközpont, vagy csak elkoszolódnak a falak az idő során, ha csak új színt akarunk vinni mindennapjainkba, akkor van szükség a szobafestőre. Ő az, aki fest, mázol, tapétáz, ezzel éri el, hogy az épületek, lakóterek külső falai az időjárási viszontagságokat elviseljék, a járókelőkre nézve biztonságosak legyenek, és a szemnek kellemes látványt nyújtsanak. Emellett a belső területek falait, ajtó- és ablakkereteit is kezeli, széppé, higiénikussá teszi. Tevékenységét végezheti alkalmazottként egy nagyobb építészeti kivitelező vállalatban, vagy akár egyéni vállalkozóként vezetheti saját kisvállalkozását.

Ez a foglalkozás neked való lehet, ha…

…jó a kézügyességed, erős a karod és a lábaid, és nem bánod, ha a kétkezi munka mellett számolni, tervezni kell, például ki kell számolni, hogy hány tekercs anyagra van szükség egy szoba kitapétázásához. Jól fogod magad érezni a munka során, ha szeretsz dolgokat elkészíteni, és nem bánod, ha munkádat pontos szabályok alapján kell végezned.

Ha ezt a foglalkozást választod, akkor…

…el kell végezned az általános iskola nyolc osztályát, majd meg kell szerezned a festő, mázoló, tapétázó szakképesítést. A képzés megkezdését megelőzően egészségügyi vizsgálaton is meg kell felelned.

Rokonfoglalkozások