Tartsd velünk az irányt!

Villamos gépek és készülékek műszerésze, javítója

Foglalkozás rövid bemutatása

A villamos gépek és készülékek műszerésze, javítója alkalmazottként dolgozik jellemzően olyan gyárakban, ahol sok olyan gép, gépsor működik, melyek árammal üzemelnek. Munkája során villamos gépek ellenőrzését, üzemeltetését, karbantartását, javítását végzi. Ismeri az alkalmazott berendezések jellemzőit, szükség esetén megkeresi, feltárja és kijavítja a hibákat.

Ez a foglalkozás neked való lehet, ha…

…érdekel a villamosságtechnika, szeretsz gépek között dolgozni, azok felépítése, működése kíváncsivá tesz. Fontos az is, hogy szeress barkácsolni, javítani elektromos készülékeket, amelyhez szerszámokat, más gépeket is szívesen használsz. Jó, ha ehhez van kézügyességed, és tudsz egyedül is döntéseket hozni például abban, hogy mit és milyen sorrendben érdemes megjavítani. Ha van műszaki érzéked, és érdekelnek a technológiai újítások, jól fogod érezni magadat e munka végzése közben.

Ha ezt a foglalkozást választod, akkor…

…először az általános iskola nyolc évfolyamát kell elvégezned. Ezt követően az elektromosgép- és készülék-szerelő szakképesítést kell megszerezned egy szakiskolában.