Tartsd velünk az irányt!

Hegesztő

Foglalkozás rövid bemutatása

A hegesztő szakember különféle fémdarabokat, többek között gépalkatrészeket, szerkezeti elemeket egymáshoz rögzít különböző hegesztési technikák, eljárások alkalmazásával. A hegesztés során a munkadarabokat hővel, nyomással vagy mindkettővel egyesíti oly módon, hogy a munkadarabok között nem oldható fémes kapcsolat jön létre. Hegesztőként lehet saját műhelyed, de dolgozhatsz például egy gyárban alkalmazottként, jellemzően több hegesztővel egy munkacsoportban.

Ez a foglalkozás neked való lehet, ha…

…szeretsz fémekkel foglalkozni, gépeket és eszközöket használni, és ezekkel valami maradandót létrehozni. Ehhez szükséged lesz a kézügyességedre, nagyfokú odafigyelésedre. Ha a logikus és a térbeli gondolkodásoddal könnyen átlátod a fémszerkezetek és a gépalkatrészek felépítését és működését, akkor örömödet fogod lelni a munkádban. A megszerzett szaktudásoddal készíthetsz például egy fémkorlátot, ami szépen illeszkedik a környezetébe.

Ha ezt a foglalkozást választod, akkor…

… az általános iskola, azaz a nyolc osztály elvégzése szükséges ahhoz, hogy elkezdhessed a Hegesztő szakképzést szakiskolában, valamint a 16. életév betöltését követően iskolarendszeren kívüli képzésben, tanfolyami keretek között.