Tartsd velünk az irányt!

Épület- és szerkezet lakatos

Foglalkozás rövid bemutatása

Az épület- és szerkezetlakatos megtervezi, legyártja, valamint beszereli az épületek és szerkezetek eltérő lakatostermékeit, például házak tetőszerkezetét, irodák lépcsőit és korlátait, telkek kerítéseit. Munkájának része, hogy az alkalmazott berendezéseket karbantartja, és meghibásodásuk esetén meg is javítja azokat, a szükséges anyagokat beszerzi. Amennyiben saját vállalkozást vezet, úgy az ügyfelekkel és a hatóságokkal történő kapcsolattartás is a feladatkörébe tartozik.

Ez a foglalkozás neked való lehet, ha…

… otthonosan mozogsz a gépek világában, szívesen tervezel, érdekel az eszközökkel való aprólékos, kétkezi munka, jó a kézügyességed és rajz alapján el tudsz képzelni, illetve készíteni tárgyakat, mint például majd egy csigalépcső, vagy egy pincerács lesz munkád során. Jó, ha szívesen foglalkozol gépekkel, törekszel a felmerülő problémák megoldására, ehhez alapvető számításokat könnyedén el is tudsz végezni. Fontos az is, hogy jól tudd kezelni a gépek, illetve a főnököd adta kereteket, szabályokat.

Ha ezt a foglalkozást választod, akkor…

… az általános iskola befejezését követően jelentkezhetsz az Épület- és szerkezetlakatos szakképzésre egy szakközépiskolába.