Tartsd velünk az irányt!

Bútorasztalos

Foglalkozás rövid bemutatása

A bútorasztalos dolgozhat alkalmazottként egy kisebb üzemben, nagyobb gyárban, vagy vezetheti saját vállalkozását. Munkája során fából, vagy fahelyettesítőből készít, szerel, karbantart és javít különböző célra használatos termékeket: lakásba, irodába, szállodába készülő asztalt, szekrényt, ágyat vagy akár egy üzlet teljes berendezését. Munkájához tartozhat a szükséges anyagok, szerszámok beszerzése, valamint ha saját asztalos üzeme van, annak üzletvitele és az ahhoz tartozó adminisztráció is.

Ez a foglalkozás neked való lehet, ha…

…leköt a barkácsolás, főleg a fával való munkálkodás. Jó, ha fontos számodra, hogy munkádnak rövid időn látható eredménye legyen, aminek érdekében szívesen használsz gépeket, szerszámokat, fúrsz, faragsz. Nem bánod, ha esetenként egy-egy probléma megoldásához alaposan végig kell gondolni a feladatokat. Nem okoz gondot betartani a szabályokat, amit akár a fa megmunkálása, akár a megrendelő támaszt veled szemben. Munkád során vonzó számodra, hogy egy-egy munkadarabban megjelenik az elképzelésed, az ízlésvilágod, egy kicsit te magad is!

Ha ezt a foglalkozást választod, akkor…

…az általános iskola nyolc évfolyamának befejezését követően az Asztalos középfokú szakképzést kell elvégezned, amit szakiskolában szerezhetsz meg.