Tartsd velünk az irányt!

Pénzügyi nyilvántartó

Foglalkozás rövid bemutatása

A pénzügyi nyilvántartóa pénzügyi vezető utasításait követve, önállóan vezeti a vállalkozás valamennyi pénzmozgással, illetve a pénzállomány változással összefüggő nyilvántartását. Közreműködik az egyes pénzügyi műveletek előkészítésében, lebonyolításában, elszámolásában pl. könyveli a gazdasági eseményeket, vezeti a pénzügyi nyilvántartásokat, valamint kezeli az ehhez kapcsolódó iratanyagokat.

Ez a foglalkozás neked való lehet, ha…

…érdekel egy vállalat pénzügyi rendszere, szeretsz számokkal foglalkozni, érdekelnek ezek összefüggései. Elengedhetetlen, hogy mindig felelősen végezzed feladataidat, jól tudj bánni a számokkal, mert a te számításaid és nyilvántartásaid alapján fognak a vállalat vezetői döntés hozni, például arról, hogy pályázzanak-e egy újabb munkára, vagy év végén osszanak-e jutalmat a munkatársaknak. A számokkal való munkavégzés, az elemzések elkészítése nagy kitartást és figyelmet fognak megkövetelni tőled.

Ha ezt a foglalkozást választod, akkor…

…az általános iskola elvégzését követően egy gimnáziumban vagy – közgazdasági – szakközépiskolában sikeresen kell érettségizned. Ezt követően kezdheted meg tanfolyami keretek között a pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképzést.