Tartsd velünk az irányt!

Számítógépes adatrögzítő

Foglalkozás rövid bemutatása

A számítógépes adatrögzítő jellemzően alkalmazottként dolgozik egy cégnél vagy állami szervnél, esetleg non-profit szervezetnél, pl. alapítványnál. Feladata főként az, hogy adatokat rögzítsen, például számítógép Excel táblázataiba neveket és az azokhoz tartozó telefonszámokat, e-mail címeket. Ezeket az adatokat ily módon egyszerűen tudják tárolni, feldolgozni, szükség esetén keresni bennünk, vagy továbbítani azokat. Ezen túlmenően felel az adatok frissítéséért, javításáért, és elvégez különféle szűréseket, például egy adatbázisból kiemeli az adott korosztályhoz tartozókat. Munkaköréhez tartozhatnak még különböző tranzakciós kódolási feladatok is, mint például a banki rendszerekben az átutalások rögzítése. 

Ez a foglalkozás neked való lehet, ha…

…pontos és precíz vagy, és jól tudsz hosszan, kitartóan figyelni, például, ha sok adatot kell egymás után rögzítened. Jól fogod magad érezni a munka során, ha szereted, ha megmondják, mi a dolgod, mit várnak el tőled. Ugyancsak fontos, hogy örömmel töltsön el, hogy munkádnak hamar láthatod az eredményét, pl. egy komplett, jól hasznosítható adatbázist, vagy az egymás után teljesülő banki megbízásokat.

Ha ezt a foglalkozást választod, akkor…

…a Számítógépes adatrögzítő szakképesítést kell megszerezned. A Számítógépes adatrögzítő szakképzés megkezdésének feltétele az általános iskolai nyolc osztály elvégzése és a 16. életév betöltése, ezért az általános iskola után érdemes középiskolában folytatnod a tanulmányaidat.