Tartsd velünk az irányt!

Fitness edző

Foglalkozás rövid bemutatása

A fitness edző dolgozhat kisebb vagy nagyobb mozgásstúdiókban, edzőtermekben, ahol naponta egy vagy több csoportos órát tart. Feladata, hogy változatos csoportos foglalkozást tartson egy adott típusú mozgásforma (pl. aerobik, TRX, spinning, alakformáló) szerint. Különös figyelemmel kell lennie a csoport életkorára és edzettségére, hogy minden vendég végig tudja követni az feladatokat. Speciális igények esetén, személyi edzést is tarthat. Az egyéni órák a fitness-terem konditermi részén zajlanak, a futógépek, súlyzók és erősítő gépek között.

Ez a foglalkozás neked való lehet, ha…

…érdekel a sport világa, jó fizikai erőben vagy, és szívesen töltöd mozgással akár az egész napodat. Jól fogod magad érezni a munka során, ha szívesen vagy emberek között, örömmel foglalkozol velük és segíted őket céljaik elérésében. Jó, ha képes vagy kreatívan kitalálni például egy óramenetet, mozdulatsorokat, illetve azokhoz szívesen használsz eszközöket, például súlyzót vagy step padot.

Ha ezt a foglalkozást választod, akkor…

…az érettségi megszerzését követően a Fitness-wellness instruktor szakképzést kell elvégezned, amit sport ágazati szakközépiskolában szerezhetsz meg.