Tartsd velünk az irányt!

Kórházi ápolónő

Foglalkozás rövid bemutatása

A kórházi ápolónőnek nagy szerepe van az egészségügyi ellátásban: kórházak különböző osztályain végzi az ott fekvő betegek ápolását és gondozását. A fizikai gondoskodáson kívül, feladata a betegek lelki támogatása is. Folyamatos megfigyelés alatt tartja a pácienseket, vizsgálatokat végez el rajtuk, szükség esetén életmentést végez. Ebben a szakmában az elhelyezkedés az állami és a magán egészségügyi ellátórendszerben egyaránt alkalmazottként lehetséges.

Ez a foglalkozás neked való lehet, ha…

…érdekel az egészségügy világa, a betegápolás, és ha olyan tevékenységet szeretnél végezni, amellyel másokat segíthetsz. Ha szívesen találkozol másokkal, hallgatod meg problémáikat, majd ezek alapján segítesz ezek megoldásában, jól fogod magad érezni ebben a munkában. Ebben a szakmában kiemelkedően fontos, hogy megfelelő elfogadással állj másokhoz és problémáikhoz, bizalmat ébressz bennünk, hogy majd megnyugtatóan tudj beszélgetni a betegekkel és családjukkal egyaránt.

Ha ezt a foglalkozást választod, akkor…

…le kell érettségizned egy gimnáziumban vagy – egészségügyi – szakközépiskolában, majd a gyakorló ápolónő szakképesítést kell megszerezned.