Tartsd velünk az irányt!

Gépgyártástechnológiai technikus

Foglalkozás rövid bemutatása

A gépgyártás-technológiai technikus gyártással foglalkozó cégnél dolgozik, általában egy mérnök felügyelete alatt. Munkája során gépeket, géprendszereket tervez, gyártat le a gépsorok mellett, illetve azok szerelési és karbantartási munkájában is részt kell vennie. Méréseket és folyamatos ellenőrzéseket is végez annak érdekében, hogy az általad megtervezett gépek, alkatrészek pontosan illeszkedjenek más elemekhez, illetve olyan gépek kerüljenek legyártásra, amelyek megfelelnek az előírásoknak és a megrendelésnek.

Ez a foglalkozás neked való lehet, ha…

…otthonosan mozogsz a gépek világában, szívesen tervezel, érdekel az eszközökkel való aprólékos, kétkezi munka, jó a kézügyességed és rajz alapján el tudsz képzelni tárgyakat. Szívesen foglalkozol gépekkel, saját logikád alapján törekszel a felmerülő problémák megoldására. Fontos az is, hogy tudd vállalni a gépek, illetve a főnököd adta kereteket, szabályokat.

Ha ezt a foglalkozást választod, akkor…

…érettségit követően szakképzésben tanulhatod meg a szakmát.

Érdemes lehet már a gimnáziumban fizikai fakultációt választanod, vagy gépészeti ágazati szakközépiskolába jelentkezned, hogy előzetes ismereteket szerezz a foglalkozásról.